De Bib van Sinterklaas

Vijf geschenken voor kleine en grotere kinderen

Vanessa Joosen in Standaard der letteren 25 november 2011:

De vorige bundels van Frank Adam werden door verschillende illustratoren geslaagd van prenten voorzien, maar in Milja Praagman heeft hij een echte soulmate gevonden. MetViezeltje toonde deze illustratrice al dat ze een uitstekend gevoel voor humor heeft. In deze bundel combineert ze dat met veel fantasie.

In de lijn van de korte gedichten, hebben de prenten van Praagman niet veel om het lijf. Enkele potloodlijnen en felle kleuren zijn genoeg om absurde details uit de gedichten tot leven tot wekken – een mond met een eigen willetje bijvoorbeeld. Als de bomen straks gaan rijden is een sprankelende bundel kinderpoëzie, waaruit je al gedichten kan selecteren voor kleuters, maar die nog jaren mee kan gaan voor grotere kinderen en speelse volwassenen.


Site door August van de Ven