Het waren een paar slopende dagen of eigenlijk weken. Er was een soort van Idols gaande op papier. En ik kon niet meer stoppen. Avond na avond tekende ik door. Het begon met Olifant en muis, maar ze leefden niet. En olifant had een onhandige slurf. Exit Olifant. Beer en beer dan. Maar ik en beren het is geen gelukkige combinatie. Maar intussen wist ik wel steeds beter wie de hoofdpersonen zijn, hoe ze doen en denken.  Die kleine oren van beer waren eigenlijk de kleine oren van muis en die berensnuit werd almaar spitser. Varken kwam al af en toe te voorschijn maar verdween ook weer even snel om plaats te maken voor een rare vogel,ijsbeer en een vreemd konijn. En gister werd beer ineens een varken die half op zijn kop staand keek naar de ander die maar niet wilde leven omdat zij in het verkeerde lichaam zat. Dus hup vanmorgen veranderde zij in een muis. En toen zat er ineens een twinkeling in hun ogen, ze leven! Hoera voor muis en varken!

Site door August van de Ven