Deze maand ontving ik mijn tweede doosje boeken. Zo is er een hele tijd helemaal niets en dan ineens twee boeken in een maand. En daarmee is ook alles uit. Er ligt niet nog een boek persklaar te wezen ergens. Dat is trouwens ook een fijn gevoel een boek wat nog een belofte is. Een boek wat gedrukt is, is onomkeerbaar niets meer aan te veranderen. De kleuren zijn dan zoals ze zijn gedrukt. Voor het nieuwe boek waar ik nu aan werk had ik een beurs aangevraagd. Zodat ik eens langer aan een boek zou kunnen werken. Meer experimenteren en de dingen verder uit te diepen. De beurs kreeg ik niet. Maar ik kreeg wel een prijs! En besloot toen om er toch lekker lang aan te gaan werken. Een andere deadline zette ik op de trein naar deze winter. Heerlijk maar ook moeilijk, want waar houd het kritisch zijn op? Ik veegde mijn bureau al twee keer schoon. Bij elkaar zijn dat bijna twee boeken aan tekeningen die verdwenen zijn. Maar het ontdekken van nieuwe manieren om iets op papier te zetten is geweldig. Het Columbus gevoel op papier.

Site door August van de Ven