Op woensdagochtend 23 januari starten de Nationale Voorleesdagen 2013 en vindt er weer een voorleesontbijt plaats voor de peuters en kleuters van Den Bosch. Vanaf 10 uur staat er een ontbijtje klaar en zal Milja Praagman uit het boek en uit andere boeken van haar voorlezen.
Duur: ongeveer 1 uur
Toegang gratis, maar gelieve wel vooraf aanmelden, via [email protected] want vol is vol. De plaatsen worden verdeeld in volgorde van binnenkomst

Woensdagochtend word er in het hele land voorgelezen o.a. door;

Prinses Laurentien
Diederik Samsom
Arie Boomsma
Ivo Opstelten
Eva Jinek
Zarayda Groenhart
Tooske Ragas
Isa Hoes (‘s-middags ook aanwezig in de OBA)

Woensdag 23 januari om 15.00 uur wordt in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) de Prijs van de Prentenboek van Jaar uitgereikt. Deze prijsuitreiking vindt plaats op de eerste dag van de Nationale Voorleesdagen.
Milja Praagman, de maakster van het winnende prentenboek Nog 100 nachtjes slapen, komt haar boek zelf voorlezen in het Annie M.G. Schmidt theater op de jeugdetage van de Centrale Bibliotheek (Oosterdokskade 143). Daarna zal actrice Isa Hoes haar de prijs uitreiken. Eppo Van Nispen tot Sevenaer (directeur CPNB) overhandigt vervolgens zowel Milja Praagman als ook Isa Hoes het eerste exemplaar van de mini-editie van het boek. Isa Hoes sprak de tekst in op de bijbehorende DVD.
Milja Praagman opent samen met de kinderen de tentoonstelling Nog 100 nachtjes slapen, met de originele illustraties (jeugdetage OBA 23-1 t/m 3 maart).

Donderdagochtend 24 januari open ik de beurs en mag ik op de gong slaan! Vraag je je af wat ik dan ga doen kijk dan op;  http://www.aex.nl/de-gong

 Vrijdagochtend vrijdag 25 januari van 10:00 tot 11:00 uur Kinderboekwinkel In de wolken te Voorburg “Ontbijten en voorlezen met Milja Praagman”.

Zaterdag 26 januari is Milja Praagman te gast in de bibliotheek Boxtel. Peuters kunnen vanaf 13.30 uur komen luisteren naar het verhaal van Dorus, die niet kan wachten tot ze jarig is. Nog 100 nachtjes slapen is die middag te koop in de bibliotheek en Milja is tot 14.30 uur aanwezig om te signeren.

Zondag 27 januari Uithoorn
Milja Praagman komt voorlezen uit Nog 100 nachtjes slapen, haar prachtige boek dat is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2013! Ze zal ook vertellen hoe dit boek is ontstaan. Verder leest ze voor uit haar nieuwste prentenboek Ik doe het lekker toch én komt ze tekenen op de flip-over. Ze is tenslotte niet voor niets ook illustrator!
Na afloop krijgen de kinderen allemaal een verrassing mee naar huis.

15.30 – 16.30 uur

Woensdag 30 januari Ter gelegenheid van de Nationale voorleesdagen leest Milja Praagman,
auteur en illustrator van het prentenboek van het jaar: ‘Nog 100 nachtjes slapen’ voor bij Kinderboekwinkel Nooitgenoeg ‘s-Hertogenbosch!
Na afloop kan je haar boeken laten signeren.
Toegang gratis.

Nog meer informatie is te vinden op; http://www.nationalevoorleesdagen.nl/prentenboekvhjaar.html

Site door August van de Ven