Wat ooit begon als een ideetje op facebook is nu echt;
Kinderboekenschrijvers geven een cadeau-bezoek 
23 april 2014, eerste editie Kinderboekwinkeldag!
Na de zware jaren van de crisis, waarin het boekenvak veel voor de kiezen kreeg, hebben kinderboekenschrijvers nu de handen ineen geslagen voor een positief gebaar. Op 23 april brengen maar liefst zestig auteurs een cadeau-bezoek aan maar liefst dertig kinderboekwinkels. Onder meer Jacques Vriens, Tjibbe Veldkamp, Marjolein Hof en Arend van Dam zijn van de partij.
Met het doel hun dankbaarheid te tonen, is de Kinderboekwinkeldag in het leven geroepen. Ver van de Kinderboekenweek, die in oktober valt, is het cadeau geplaatst.
Ook Kinderboekwinkel Nooitgenoeg (Stoofstraat 22, ‘s-Hertogenbosch) doet hier graag aan mee en is blij met het aanstaande bezoek! Op bezoek komen: kinderboekenschrijver: Annemarie Bon en kinderboekenschrijvers/illustratoren: Milja Praagman en Catharine Valckx!!! 
Zij zullen gezellig voorlezen en vertellen over eigen werk. Alle kinderen zijn hierbij meer dan welkom vanaf 4 uur.

        

De Kinderboekwinkeldag wordt georganiseerd door de drie kinder- en jeugdboekenschrijvers Milja Praagman, Marcel van Driel en Nanda Roep. Zij hebben maar liefs zestig collega’s gemobiliseerd, die samen een bezoek brengen aan bijna dertig winkels over het hele land.

De Kinderboekenwinkeldag wordt gesteund door Stichting Lezen.

De hele lijst voor wie en waar in welke Kinderboekwinkel is die dag staat op; http://www.ikvindlezenleuk.nl/

Site door August van de Ven