Een leestip die nog moet uitkomen maar waar ik zo enthousiast over ben dat ik hem nu toch al deel; ‘The Dark’ van Lemony Snicket. Het komt in oktober uit bij Gottmer in een vertaling van Edward van de Vendel. Ik kocht het deze zomer in New York, en las het al meerdere keren voor in een soort van snelle improvisatie vertaling (ik ben nu dus extra benieuwd naar de vertaling). Mijn kleinste is al fan. Het is een boek wat je elk kind zou wensen, tenminste er van uitgaande dat alle kinderen bang zijn van het donker. Zelf was ik als kind héél bang van het donker en ben dat eigenlijk nog steeds. Maar dit boek helpt wel. Het heeft alles in zich om een klassieker te worden, je zou bijna denken waarom bestond het niet al? Een jaloersmakende goede vondst dus en prachtige illustraties. 

Jon Klassen won laatst een zilveren palet voor het geweldige ‘Deze hoed is niet van mij’.
Zie deze link voor de trailer van het boek;
https://www.youtube.com/watch?v=bgiRc3CytPM
Site door August van de Ven