Nog twee mooie besprekingen van Beterschap.
De eerste is van NBD Biblion;

Muis is op zoek naar Varken, die altijd overal rond loopt maar nu nergens te vinden is. Muis zoekt op allerlei plekken en vindt Varken uiteindelijk met roodgloeiende wangen in bed. Hij is ziek! Gelukkig komen veel van zijn vrienden langs om hem goed te verzorgen. Als Varken beter is, moet hij ineens op zoek naar Muis. Wat is er aan de hand? De fijnzinnige tekeningen in dit prentenboek, steeds over twee pagina’s, zorgen voor een fantastische sfeer. Muis is klein maar schattig. De wereld om Muis heen is veel groter. De tekeningen zijn soms minimaal neergezet. Als varken in bed ligt, is er alleen een raam getekend (met een geheel witte achtergrond), waar je Varken achter ziet liggen. In de tekst zijn af en toe uitroepen rood van kleur, terwijl de rest van de tekst gewoon in het zwart is afgedrukt. Dit maakt de tekst levendiger. Over Muis en Varken verschenen eerder ‘Voor jou’ en ‘vergeet mij nietje’*. Dit heerlijke boek voor peuters en kleuters over ziek zijn, vriendschap en beter worden, is aan te bevelen voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

En nog een op; www.pluizuit.be

Site door August van de Ven