Het is een goede gewoonte aan het worden dat ik een stukje schrijf over hoe dat boek er nu gekomen is. Hier een stukje over de onstaansgeschiedenis van ‘Oei, een vlek!’ Eigenlijk zegt deze foto al genoeg. Niet zo lang geleden als op deze foto, maar een keer na het eten dat mijn jongste naar haar trui keek waar ze net een enorme vlek op had gemaakt en dat ook uitsprak met verwondering ‘hé een vlek!’ Dat zijn van die momenten dat er bij mij een vonkje overspringt naar het laatje nieuwe ideeën in mijn hoofd. Al liet het verhaal zich ongeveer net zo moeilijk schrijven als dat je een fluoriserende roze vlek uit een witte trui krijgt. Ik had het al een paar keer bijna opgegeven. Maar ik wilde echt al heel lang een prentenboek maken over vlekken. En ik heb een aan ongeloof grenzende bewondering voor mensen in witte kleren. En twee dochters die net als ik al onder de vlekken kunnen zitten bij het eten van zoiets kleins als een dropje. Het is gelukt ‘Oei! een vlek’ is naar de drukker en de vlek wordt knallend roze!

Verschijningsdatum van ‘Oei! een vlek’ is 17 juni!

Site door August van de Ven