Van alle prachtige boeken die bij de Eenhoorn lagen uitgestald koos ik afgelopen vrijdag deze om mee naar huis te nemen. Zo knap vind ik het werk van Nils Pieters die al zo jong zo’n herkenbare eigen stijl heeft. Krachtig werk met iets fijns absurds er in en er zit altijd vaart en humor in zijn tekeningen. 


Ik las dit boek op de boekenbeurs en zag de vondst (wat een vondst) niet aankomen en moest even slikken, het prentenboek heeft een ontroerend einde.

‘Ah, Goudvis, misschien is het tijd. Maar zo kan ik je niet laten gaan’, zegt Vos. Vos neemt Goudvis mee en toont hem de hele wereld. Ze rijden met de motor Route 66 af, staan op het dak van de wereld, drinken limonade op de maan, trekken door het oerwoud … Als Goudvis alles heeft gezien, kan Vos zijn vriend eindelijk loslaten. Een vertederend prentenboek (bijna) zonder tekst.

Nils Pieters studeerde Grafisch ontwerp en Illustratie aan de KASK in Gent, waar hij les kreeg van Carll Cneut. 

Kijk voor meer van zijn werk op;


www.nilspieters.be
Site door August van de Ven