Woensdagmiddag 21 juni werden de griffels en penselen uitgereikt in de Westergasfabriek in Amsterdam. Ik zou er natuurlijk heen zoals altijd maar door vreemde omstandigheden was ik er niet. Iets met een zoon en een naald in een voet.
Door de geringe aandacht in kranten -wel veel lovende fijne recencies op internet- had ik niet meer gedacht dat Omdat ik je zo graag zie zo’n mooie prijs zou kunnen gaan winnen. Een heerlijke verrassing want het is veruit mijn lievelingsboek ik voelde een enorme noodzaak om dit te vertelllen, juist in deze verwarrende tijd. Het is een multicultureel prentenboek waarin ik heb geprobeerd mijn liefde voor de verscheidenheid van alle mensen uit te drukken. Met een titel als een boodschap voor iedereen.

Uit het juryrapport; Niet alleen de mensen in de wereld zijn herkenbaar, ook – of juist- de grootmoeder en het meisje. Hun liefdevolle relatie vormt de rode draad in dit prachtige mooi getekende en tijdloze prentenboek.

juryrapportenCPNB2017.pdf

Veel dank aan de jury! En dank ook aan iedereen bij de Eenhoorn zonder wie dit boek er niet was geweest en aan Dries Desseyn voor de wonderschone vormgeving. Speciale dank aan de oma van Marthe en Benjamin voor de heerlijke anekdote die een vondst bleek voor dit verhaal.

Site door August van de Ven