Het was in 1993 denk ik dat ik met mijn map langs ging bij Studio Anthon Beeke, ik wilde er stage lopen en werd er aangenomen. De stagaire voor mij was er huilend vertrokken, ze had het het een week volgehouden. De grapjes toen ik begon waren een soort van test of ik ook huilend zou gaan vertrekken, maar ik kon er erg om lachen het klikte. Die eerste week mocht ik mee schetsen aan een logo voor de galerie Centaur van Jan Cremer. Mijn ontwerp een paardenkop en hand ineen maakte indruk en ik mocht het uitwerken en presenteren, lang verhaal kort  het werd uiteindelijk iets anders. Maar het vertrouwen wat Anthon Beeke had in wat ik kon, ben ik nooit vergeten ook niet wat ik allemaal geleerd  heb. Ik had geen idee of ik dat logo nog zou kunnen vinden (gemaakt in het analoge tijdperk) maar toen ik zonet de onderste lade van mijn oudste ladenkast opende lag het daar. Ik schetste het logo vanmorgen in een illustratie van een muur vol graffiti als een kleine ode aan Anthon, voor mijn nieuwe prentenboek ‘Wat ik mooi vind’.

‘Wat ik mooi vind’ zal volgend jaar verschijnen bij uitgeverij De Eenhoorn .

Site door August van de Ven