Vorig jaar in de Kinderboekenweek tijdens een schoolbezoek liep ik met Harmen van Straaten in Nijmegen. We hadden allebei een pauze en gingen op zoek naar een bakker. Het werd na lang zoeken een Turkse pizza, Harmen trakteerde. Dit was nog voor ik gevraagd werd om het Prentenboek voor de Kinderboekenweek te maken en ik had echt geen idee waar ik mijn nieuwe prentenboek over zou laten gaan. ‘Weet jij niet een goed onderwerp’ vroeg ik Harmen? ‘Ja maak een veterstrik prentenboek’ zei Harmen. ‘Mwoah kweenie hoor’ zei ik en ook ‘waarom doe jij dat niet zelf?’ ‘Nee, geen zin in’ zei Harmen. Ik dacht er verder niet meer over na. Toen ik die dag na een overdosis kleuterknuffels weer met de trein huiswaarts keerde maakte ik dit schetsje in de trein het is bijna exact hoe het omslag er nu uitziet. Sommige verhalen kiezen jou uit om geschreven te worden zo voelt het soms, zo ook bij deze. Het verhaal schreef ik er vlak na.

Gestrikt! met een echte veter op het omslag ligt sinds deze week in de winkel!

 

Site door August van de Ven