Halverwege vorig jaar vroeg Janneke Schotveld mij of ik een hele bundel met verhalen van de dappere ridster wilde illustreren? Ik zei meteen volmondig ja! Ik had de ridster al getekend voor De kikkerbilletjes van de koning en Het kattenmannetje en geloof ik ook al eens gezegd tegen Janneke dat daar meer in zat in die ridster… Ik had erg zin om haar te gaan tekenen. Toen het einde van alle illustraties maken in zicht kwam besloten we nog welverdiend een paar dagen op reis te gaan. Naar Lissabon want dat leek ons wel een fijne ridsterstad. Het was de week voor Corona, voor de quarantaine. Het voelde al heel raar om weg te gaan toen, en het daar zijn ook als een avontuur. Elk kriebeltje in onze keel voelde als mogelijk Corona en wat dan? In Lissabon fotografeerde ik alle mooie tegelmuren en bedacht toen dat ik nog een Lissabon tegelschutblad wilde maken. Dat kon nog net, dus eenmaal weer thuis heb ik dat meteen getekend. Het kon nog net in het boek. Nu wil ik er wel inpakpapier van…

 

O en er is een hele fijne eerste recensie van Avonturen van de dappere ridster op Kinderboekenpraatjes.

Zie hier de recensie; www.kinderboekenpraatjes.nl

 

Site door August van de Ven