Vorig jaar begon ik met de cursus prentenboek bij script-plus. Ongeveer 15 jaar geleden volgde ik zelf die cursus nadat net ‘Meneer Po was verschenen bij Lannoo. Bette Westera gaf ons toen les. Nu ik de cursus weer ging geven (een paar jaar geleden gaf ik hem ook al eens) dacht ik erg veel na over wat hiervoor nu een goede vorm voor zou zijn. Een paar jaar geleden moest dat aan de hand van een dikke map met theorie. Dat wilde ik niet meer dat voelde teveel als mijn middelbare school. Ik geloof namelijk ook niet dat je zo leert een prentenboek-tekst te schrijven. Wat ik in de afgelopen cursus heb gedaan is vertellen hoe ik het heb gedaan en meteen iedereen aan het schrijven zetten. Zodra je gaat schrijven kom je ergens. Jouw stem is het belangrijkst, net als bij het illustreren is je eigen stijl het belangrijkst is. Maar waarover moet ik dan schrijven vroegen de meeste cursisten zich af? Waar denk je over na wat houdt je bezig, waar lees jij graag over? Dat is vaak ook jouw onderwerp. Niet doen wat anderen doen maar kijk eerst goed wat jezelf interessant vindt en ga daar iets mee doen.

Het lijkt mij leuk om over het maken het schrijven illustreren van prentenboeken af en toe een stukjes te  schrijven die ik deel in een nieuwsbrief. Mocht je daar interesse in hebben abonneer je dan via deze link; http://eepurl.com/hrpcx5

Site door August van de Ven