Morgen gaat Bobbie voor het eerst op de fiets naar school. Als het aan papa en mama ligt tenminste. ‘Wat wil jij dan, Bobbie?’ vraagt papa. ‘Ik wil geen fiets.’ Bobbie heeft er goed over nagedacht. ‘Ik wil een paard.’ Dus als het toch een fiets wordt, zit er voor Bobbie niets anders op dan ruilen… De fiets wordt een brommer, de brommer een auto, de auto een zeilboot en de zeilboot een helikopter. Maar Bobbie weet het echt helemaal zeker: ‘Ik wil een paard!’ Zou ze nog één keertje meer kunnen ruilen…?

Een vrolijk en maf prentenboek over heel graag iets willen en ruilen tot in het oneindige. Geschreven door Gideon Samson

 

Let op! Speciaal Kinderboekenweekprogramma Ik wil een paard nu te boeken bij;  De Schrijverscentrale

Het is echt waar: Gideon en Milja gaan samen met de groep een verhaal maken. Met woorden én tekeningen! Eerst vertellen ze hoe ze op het idee van IK WIL EEN PAARD kwamen. Van paperclip naar fiets naar zeilboot naar helikopter… En dan verzinnen ze samen met de groep steeds een stukje van een nieuw verhaal. Gideon schrijft het op en Milja gaat er live bij tekenen. Kunnen de kinderen al raden wat het is wat zij tekent? In het begin lijkt dat misschien nog wel zo, maar hoe langer Milja doortekent, hoe gekker het wordt… Op het einde van het bezoek krijgt iedereen iets mee naar huis waarmee je kunt ruilen tot in het oneindige! LET OP: boekhandels die Gideon en Milja tijdens de Kinderboekenweek 2019 uitnodigen, krijgen extra korting van uitgeverij Gottmer! 

Site door August van de Ven