Ei rolt uit zijn nest en botst tegen een steen. Krak! Hij gaat op zoek naar zijn moeder, en komt onderweg allerlei jonge dieren tegen, tot hij een kip met eieren ziet. Zou de kip zijn mama zijn? Maar die zegt ‘Ja, je bent een ei… maar niet van mij!’ Dan komt ei de ekster tegen en moet hij oppassen! Gelukkig… is daar papa!

‘Kunnen papa’s ook broeden? vraagt ei verbaasd. Papa’s kunnen ALLES!

 

Recencies

NRC; Geslaagd zijn ook de prenten die over twee bladzijden voeren en die qua kleur sterk tegen elkaar afsteken (twee kobaltblauwe pagina’s met daarop de witte papa zwaan die een gemene ekster wegjaagt). Een indrukwekkende plaat die je niet snel vergeet. Praagman werkt met verschillende materialen: verf, krijt en pen en dat levert ook meer dan eens ontroerende figuren op die tot de verbeelding spreken. Als haar tekst door de oppervlakkige schil heen breekt, is die ontwapenend en melodieus tegelijk en wordt Het eigenwijze ei meer nog dan eigenwijs, oorspronkelijk.

 

Hebban; Een mooi verhaal met een onverwachte wending, waardoor dit niet zo’n verhaal is waarvan je zou denken ‘daar zijn er toch al veel van’ (boeken waarin een dier op zoek is naar zijn mama). Dit boek is uniek en bijzonder. Niet alleen vanwege de wending, ook door het sterke rijm en het taalspel.

 

For foreign rights contact Elaine Michon

https://www.elami-agency.com/

Site door August van de Ven