Vorig jaar zou ik bijna beginnen aan het uitwerken van een nieuw prentenboek-idee waar ik al een poos mee rond liep toen ik een opdracht kreeg van Plint om een reeks illustraties te maken bij gedichten over de liefde. Dat was enorm leuk, ik kon er bijna niet mee kon stoppen. Tegelijkertijd of eerder al bij het illustreren van ‘Rotkat’ (geschreven door Janneke Schotveld, uitgegeven door Querido) ontdekte ik iets nieuws in het tekenen. Vaak zijn dat kleine maar hele fijne ontdekkingen. Een paar van de illustraties die ik in eerste instantie maakte voor Plint schoof ik opzij, ze pasten op de een of andere manier niet bij de reeks voor Dichter. Deze illustraties stonden denk ik achteraf teveel op zich zelf. Later begreep ik pas dat deze illustraties een eigen boek wilden, ik schreef er gedichten bij en ook die bleven maar komen. De ene keer maakte ik eerst de illustratie en dan het gedicht en dan weer schreef ik een gedicht en tekende ik er een illustratie bij. Voorzichtig polste ik uitgeverij Leopold. Ze waren gelukkig meteen heel enthousiast. De tweede lockdown zal voor mij altijd verbonden blijven met het maken van dit boek waaraan ik in die periode bijna non-stop heb kunnen werken zonder afleiding en in opperste concentratie. Het is zo goed als af, en het heet ‘Magneetje’ heeft 48 pagina’s en zal 16 juni verschijnen bij uitgeverij Leopold.

Binnenkort nog meer over de inhoud… wordt vervolgd!

Voor nog meer ins en outs over het schrijven en illustreren van prentenboeken en nieuwtjes, abonneer je op mijn nieuwsbrief! Daarin zal ik naast nieuwtjes ook telkens iets gaan delen over het maken -het schrijven en illustreren- van prentenboeken.

 

 

 

Site door August van de Ven