Schreef ik pas nog een blogje over hoe Magneetje tot stand kwam, vandaag een stukje over wat er nog meer van is gekomen. Of eigenlijk niet eens door Magneetje maar nog steeds door de opdracht van Plint voor tijdschrift Dichter. Ik maakte daarvoor illustraties op de Ipad-pro. Een van de voordelen van het tekenen op de Ipad-pro is dat ik daar net als in het echt met verf in lagen kan tekenen. Voor de Ebbie serie heb ik dat ook gedaan, die boeken zijn alledrie gedrukt in 6 pms kleuren wat best bijzonder is. Die specifieke kleuren liet ik overlappen waardoor ze samen een nieuwe kleur maakten. Dat principe gebruikte ik ook voor een paar illustraties in Dichter. Na het verschijnen van Dichter kreeg ik enkele verzoeken van mensen of ze de originele illustraties konden kopen. Ik moest even nadenken hoe en of dat kon maar vond het tegelijkertijd wel een leuke uitdaging. Dus maakte ik voor het eerst ‘nastudies’ die nu ik erover nadenk eigenlijk weer voorstudies zijn geworden voor mijn nieuwe prentenboek… Het voelt als spelen, zo ontdek ik vaak weer iets nieuws. Ik heb een hele reeks van die nastudies gemaakt o.a. deze ‘Love birds’ getekend in potlood. In mijn webshop zijn nu enkele van de nastudies te koop en het leuke is ze zijn allemaal anders. Zie link ; https://miljapraagman.nl

 

Site door August van de Ven